23 Aralık 2014 Salı

Brokoli Borani

Bu yemeğin farklı bir ismi var mı bilmiyorum. Annem bunu sadece karnabaharla yapar ve adına da borani der. Brokoli herkesin sevdiği bir sebze değil, malum. Doruk doğmadan önce eşim yesin diye karnabahara karıştırarak borani yapardım. Şimdi de Doruk için yapıyorum.

Tarifi şöyle: Karnabahar ve brokoli haşlanır. Yiyeceğimiz kadarı çatalla ezilir. Üzerine bir yumurta kırılır, bir kaşık da un eklenir. Miktara göre yumurta ve un da artırılabilir. Doruk için yaptığım zaman tam buğday unu kullanıyorum ve tuz koymuyorum. Karıştırıp, kaşık kaşık dökülerek zeytinyağında kızartılır. Üzerine tercihe göre sarımsaklı ya da sade yoğurt dökülür. İstenirse tereyağı kızdırılarak yoğurtun üzerine gezdirilir. Basit ve lezzetli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder