20 Ekim 2015 Salı

Gece Bahçesi Kar Yağıyor


21. yüzyılda kitabevlerinin yakıldığı bir ülkede inatla kitap tavsiyesinde bulunmak.. Okuyun, okutun. En çok da çocuklarınıza okuyun ki öğrensinler. 22. yüzyıla artık kitapların yakılmadığı bir ülke olarak girelim mesela. Neyse..

Yine İş Bankası yayınları, yine güzel bir kitap. İlk defa geçen kış okumuştuk bu kitabı. Defalarca ve defalarca hiç sıkılmadan okuduk. Ezberlemiştim, hatta Doruk da ezberlemişti.

1+ yaş olan kitabın konusu kardaki ayak izlerinin kime ait olduğunu bulmak. Her sayfada farklı ve renkli karakterler ekleniyor maceraya. Ayak izlerini takip ederken neden-sonuç ilişkisi kuruyor ve ayak izlerinin sahibini kitap kahramanlarıyla birlikte arıyoruz. Minik parmağımızla izlerin sahibini bulunca da çok seviniyoruz. Her kitapta olduğu gibi bu kitapta da ilk defa tanıştığımız objeler var. Dürbün, kızak gibi.

Aylar sonra kitabı yeniden çıkardığımda ayak izlerinin sahibini daha hiç aramadan bulduk ve son sayfada uyumaya giden karakterlere daha iyi geceler dilemeden el salladık. Bebek hafızasının ne kadar güçlü olabileceğini de görmüş olduk böylece.

Kitapla ilgili sevdiğim özelliklerden biri de çok sağlam olması. Kalın sayfalarına bir şey yapamaz diye sevip aldığım kitapların çoğunu gövdelerinden ayırdığı için kalın sayfalarla kalakaldım çok defa. Gece Bahçesi serisi ise bütün olarak sağlam kitaplardan.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder