20 Haziran 2016 Pazartesi

Bu Hafta Neler Okuduk?

Artık kitap seçimlerinde sadece bir ya da iki ana kitap olmasına dikkat ediyorum. Diğerlerinin yoğun hikayelerinin olmamasına özen gösteriyorum. Dört tane uzun hikayeyle kafasını karıştırmaktansa bir ya da iki taneye yoğunlaşmasını daha doğru buluyorum. Böyle düşünmeye başlamamın bir sebebi var tabiki ama bu başka bir yazının konusu.

Marmelat ve Dört Mevsim bu haftaki ana kitaplarımızdan biri. Ella ve arkadaşı Maddy'nin kedisi Marmelat bir yıllığına giden Maddy'nin geri dönmesini beklerler. Bu bir yıl boyunca yaptıkları şeyler ve mevsim değişiklikleri keyifli bir dille anlatılmış kitapta. Kitabı almadan önce kapak resmini çok beğenmiştim. Kitabın genelinde çizimler çok başarılı. Doruk'un çok sevdiği kitaplardan birisi. 'Maymelatı okuyalım mı?' Okuyalım. Bence siz de okuyun.

İkinci ana kitabımız Ayıcık Nanu. Ayıcık Nanu cep kitap gibi küçük bir kitap ama hikayesi oldukça güzel. Nanu'nun annesi hastalanır ve bir süre hastanede kalması gerekir. Nanu annesini beklerken ona bir sürpriz hazırlamaya karar verir. Bahçelerine çiçekler eker, her gün onlarla ilgilenir ve babasına da annesinin yokluğunda yardımcı olur. Nanu hem annesini beklerken hem de çiçek yetiştirirken gösterdiği sabırla bize sabırlı olmamız gerektiğini öğretmeye çalışıyor. İkinci ya da üçüncü okumadan sonra Doruk ilk sayfasını açıp kendi okumaya başladı :) Ezberinden anladığım kadarıyla kitabı oldukça sevdi. 

Senin Gibi Olmak İstiyorum'da köpek kahramanımız köpek olmaktan sıkılmış, arkadaşı kedi gibi olmak istiyor. Kedi de ona kedi olmanın zorluklarından ve farklılıklarından bahsediyor. Kedileri tanıdığımız gibi herkesin olduğu gibi olması gerektiğini de görüyoruz.

Yavru Köpek National Geographic Kids'in topluca aldığım kitaplarından biri. Yavru köpeğin yaptığı hareketleri gösteriyor. Kısacık ve yorucu olmayan kitaplarımızdan biri.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder